Nieuws in het kort!

24 mei 2022 VOORAANKONDIGING!

Op zaterdag 4 juni a.s. sta ik met een stand (nr. 15 + 16) tussen 40 andere auteurs op de BOEKENBOULEVARD in Assen! Kom je ook gezellig kijken?!
Meer informatie: www.vanplan.nl (of zoek op Boekenboulevard).

24 mei 2022 Leuk interview!

Achter de geraniums? Nee, dat is niet wat auteur Jaap Kranenborg heeft gedaan. Hij zei zondag jl.: ‘Ga achter je nieuwe doelen aan.’ Het werd een heerlijk open gesprek over zijn nieuwe boek en zijn schrijverschap. Jaap komt uit Uithoorn, net als ik. Zijn roman (fictie) bevat ontroerende, kritische, humoristische verhalen, gebaseerd op zijn 1e pensioenjaar met veel terugblikken en ook met vooruitkijken. Jaap las ook voor uit vijf hoofdstukken. Erg leuk! De tijd vloog voorbij!

20 mei 2022 Interview met schrijver Jaap Kranenborg!

Hoe leuk is dat! Ik interview op 22 mei 2022 de Uithoornse schrijver Jaap Kranenborg over zijn nieuwe boek De ontgroening van een eerstejaars gepensioneerde. Aanmelding via Conny vos, stuur een mailtje naar: connyvos-schouten@hotmail.com.

10 november 2021 Interview in de Nieuwe Meerbode!

Klik hier voor de pagina met het interview in de Nieuwe Meerbode over al mijn activiteiten. Of download hier de hele krant, de Nieuwe Meerbode editie van 10 november 2021.

4 november 2021: Signeren op 13 en 20 november!

Het was nog even spannend wat Rutte zou vertellen. Maar signeren moet nog kunnen. Dus de geplande signeersessies gaan door.

Zat. 13nov om 14.00 uur: The Readshop in het wc Zijdelwaardplein
Zat. 20nov om 14.00 uur: BRUNA in het wc Amstelplein.
Iedereen is weer van harte welkom!!


4 november 2021: De Superbroers – officiële uitgave!

In een gloednieuw (geel) jasje, met vernieuwde illustraties en verbeterde teksten heb ik De Superbroers De tijd gaat snel, als je niet rent nu alsnog officiëel uitgegeven met een ISBN. Mijn eigen uitgeverij Atalanta Boeken is met PUMBO in zee gegaan voor het drukproces. Zie ook: boek De Superbroers.

4 november 2021: Als ABBA-fan in het SOUNDZ-magazine!

Wat een verrassing was het toen ik in augustus werd gevraagd door journalist Willem Jongeneelen voor een interview voor een ABBA-special in november. Aanleiding is het nieuwe ABBA-album ABBA Voyage (5 nov.2021). Ooit ontmoette ik ABBA voor hun concert in 1979. Tevens was ik de interviewer van Björn in zijn kantoor in Stockholm eind 1980 voor een tv-special van de AVRO/TROS. Twee heel bijzondere herinneringen, waarover ik in het tijdschrift heb verteld. Een prachtige 100-pagina’s tellend bewaarnummer is het geworden! Mis hem niet: de ABBA special van het SOUNDZ magazine!

september 2021: Artikel geschreven voor EN ROUTE!

Voor de zomereditie van het Frankrijk magazine EN ROUTE schreef ik een artikel met mooie foto’s. Ik bracht het tijdschrift naar Sommières, Frankrijk naar boutique Gaïa en ontmoette weer Gaïana, de eigenaresse. Het verhaal van de blauwgroene ogen van mijn personage uit mijn boek Oogvocht maakte indruk. Ik vond de ring (die ik in mijn boek beschreef) in 2019 bij Gaïana. Een heerlijke ontmoeting in 2021 was het vervolg daarop.

zomer 2021: Redactiewerk voor mijn uitgever!

Hoe leuk ik dat! Ik mag van mijn uitgever Eric Jan van Dorp boeken redigeren. Afgelopen tijd heb ik dat met 5 boeken gedaan. Een verantwoordelijke klus, maar ik vind het leuk om te doen.
Ook het eigen boek van Eric Jan Whisky voor beginners mocht ik co-redigeren. Best een beetje trots op…

juni 2021: Oprichting Boek- en SchrijfPlatform Uithoorn (BSPU)

Met Ben Voorend, van het Schrijverscafé Uithoorn, ben ik gestart met het BSPU. Dit initiatief is bedoeld voor lezers en schrijvers. We bedachten 4 pijlers: 1.Schrijverscafé, 2.Dichtershoek, 3.Forumtafel, 4.Boekpresentatie.
Met de hulp van een team, bestaande uit Conny Vos, Amanda ten Cate en Paul Snijders vullen we de jaaragenda 2022 met activiteiten. Ieder is verantwoordelijk voor een pijler. We hebben steun van Bibliotheek Amstelland voor het gebruik van de bibliotheek in Uithoorn. Tevens worden we gesponsord door het Initiatievenfonds Uithoorn én SPUK (Stg promotie Uithoorn/De Kwakel).
We startten al met Finy Shiels (boekpresentatie over rouwverwerking), het Schrijverscafé en de Verkiezing Dorpsdichter 2021 samen met wethouder José de Robles. In januari 2022 komt Stasja Köhler, ex-turnster, vertellen over haar boek en misstanden in de turnbond. Aan de Forumtafel komt in februari 2022 het thema -Nihilisme in de hedendaagse literatuur- aan bod. Het zijn activiteiten waar wij tafelgasten en publiek voor uitnodigen. Alle informatie staat op de (-door mij ontwikkelde-) website van BSPU. Klik voor de gedetailleerde pagina van BSPU.

29 augustus 2020: 50% actie voor ‘Oogvocht’ tot 1 september 2020

Wow! Een toffe actie van Batavia Publishers! Een week lang is mijn 3e boek Oogvocht met 50% korting te koop!
Bestel hier.


Je kunt mijn boek De Uitweg nu ook luisteren! Luisterduur: 10u 21 min.
Zie hier voor bestellen of abonneren.

30 juni 2020: Een interview “De boekenkast”op het Thrillerlezersblog!

Met Ink Kroon, de beheerder van de boekenpagina ‘Thrillerlezers!’ (6.500 volgers) deed ik twee interviews. De eerste was vandaag. Lees hier over mijn boekenkast.

30 juni: 2020 De eerste recensie is binnen!

En wát voor eentje! Hij is van recensent Eva Krap van het blog “Eva’s mijmeringen”. Lees was ze over De uitweg schreef: klik hier.

23 juni 2020: Ontvangst bij Batavia Publishers in Elst!

Helemaal in mijn sas. Warme ontvangst door compagnons Eric Jan van Dorp en Andy Arnts. Signeren met veel koffie, gezelligheid, kletsen en lachen en mijn getekende auteurscontract erbij. Wat kan een mens nog meer willen.😊

13 juni 2020: De promotiecampagne is van start!

Van dit wervende nieuws zal iedereen hopelijk blij worden, in deze barre tijden van corona, de 1,5 meter en de wereldwijde pijnlijke manifestaties. Droom even weg met deze roman, hopelijk doet het verhaal alle lezers goed.

6 juni 2020: En dit is de nieuwe cover!

Mijn nieuwe prikkelende avonturenroman komt 12 juni uit!

24 mei 2020: De cover is klaar!

Geweldig, de titel en de cover zijn bekend. Van de uitgever ontving ik zijn voorstel gisteren! De titel is: DE UITWEG. Heel toepasselijk voor dit verhaal, een slimme vondst. De omslag is een spannend ontwerp, vind ik. Hoe de cover eruit ziet mag ik nog niet laten zien, dat blijft een verrassing tot we echt klaar zijn.

23 mei 2020: Manuscript geredigeerd door de uitgever en Marielle Saegaert!

De eerste officiële redactie is, na de 2 eigen correctierondes, een feit. Mijn uitgever én zijn redactrice hebben na lezing van mijn manuscript hun suggesties gegeven om het verhaal nog sterker te maken. Wat fijn! Hun opmerkingen en opbouwende kritiek was een grote bron van inspiratie, waar ik mee aan de slag kon. Ik heb diverse teksten aangepast, of toegevoegd, logischer gemaakt en enkele fouten hersteld. Het verhaal staat nu als een huis. Op 29 mei heb ik mijn gecorrigeerde versie ingestuurd, die wordt opnieuw gecontroleerd. Ik denk dat rond 15 juni mijn boek verschijnt!

7 april 2020: Manuscript ingeleverd bij mijn uitgever!

Eindelijk klaar! Het heeft best langer geduurd dan ik had verwacht. De vele malen redigeren, omdat er tóch nog een alinea niet duidelijk was of dat er woorden konden worden verbeterd, en nog andere werkzaamheden alsmede de coronacrisis hebben voor oponthoud gezorgd. Nu pas ben ik tevreden, althans voldoende. Nu moet ik afstand doen van mijn personages en de locaties. En dat voelt heel vreemd.  Ik ga heel hard duimen dat de uitgever het verhaal goed genoeg vindt om het uit te geven en er een prachtige cover voor gaat ontwerpen. Duimen jullie mee? Ik hou jullie op de hoogte!

zondag 5 april2020 RICK FM collage

5 april 2020: Interview Radio RICK FM!

Voor radio Rick FM ben ik eind februari door Ria Tammer geïnterviewd als BUK’ker (Bekende Uithoornse of Kwakelaar), al vind ik die term natuurlijk te veel eer. Heel kort, 200 seconden vanwege 200 jaar Uithoorn. Op zondag 5 april van 10.00-11.00 was mijn stem te horen, in deze achtste uitzending van “Uithoorn, De Kwakel en Thamen 200 jaar samen”. Achteraf nog te beluisteren via http://www.rickfm.nl via uitzending gemist en via de podcast op circa 23.40 minuten: https://www.rickfm.nl/podcasts/content/page?4092

25 januari 2020: Familie blij met boek ‘Gonnie Lowie Bespiegelingen’

Het boek dat ik samenstelde voor de 86-jarige mevrouw Lowie is met succes gelanceerd tijdens een nieuwjaarsborrel! Iedere aanwezige op het feest kreeg een gratis exemplaar uitgereikt. Het was een besloten receptie vanaf 16.00 uur met 35 gasten, in restaurant het Rechthuis in Uithoorn. Er waren hapjes en drankjes en een zangeres zong Hallelujah en andere mooie songs. Na afloop was er een driegangendiner. Gonnie en haar dochter Hanneke hebben gespeecht, waarna ik bloemen kreeg. Ik was geroerd door Gonnies blijdschap en dankbaarheid. Het boek is een nalatenschap, het ligt niet in de winkels. Toch zullen er mensen zijn die er ideeën of kracht uit opdoen. Op aangeven van Gonnie stelt ze haar boek graag beschikbaar aan geïnteresseerden. Mocht je interesse hebben voor dit boek, kan dit besteld worden via één boekenwebsite voor €13,50 plus €1,99 verzendkosten (attentie!: uitsluitend met een code, bij mij opvraagbaar).

18 december: De boeken van GONNIE LOWIE zijn binnen!

Voor de 86-jarige Gonnie Lowie stelde ik dit boek (154 pagina’s) samen. Haar droom was een nalatenschap voor haar familie en ze vroeg mij om hulp. Ze is slechtziend, kan niet meer lezen en greep haar kans tijdens mijn signeersessie op 1 juni bij The Read Shop. Mevrouw Lowie wilde haar familie de andere kant van zichzelf laten zien, haar creativiteit met woorden. Ik bundelde haar drie dagboeken en schreef een korte biografie en een nawoord. Ook voegde ik haar privé-foto’s toe. Dat ze Simon Vinkenoog heeft gekend is een extra bijzonder element in dit boek, dat vooralsnog alleen voor intimi beschikbaar is.  Een dankbaar project was dit!

9 november: De eerste wijnproeverij ‘Oogvocht’

Deze slideshow vereist JavaScript.

Succesvol vinoloog Ed Carper las mijn boek Oogvocht en maakte deze verrassende literaire wijnproeverij.  Op zaterdagavond 9 november was het een heerlijke avond, met gastvrouw Til de Beij en 11 andere wijnliefhebbers. Ik maakte de gerechten. Iedereen was onder de indruk van Ed’s wijnpresentatie en de link die hij legde met mijn boek. Het zal niemand verbazen dat we een geweldige avond hebben gehad. Boekingen zijn welkom op de website van http://www.carpervinum.nl/winkel en kijk bij de wijnproeverijen!

3 november: Ontmoeting met Tess Gerritsen, thrillerschrijfster

De meet & greet met deze Amerikaanse thrillerschrijfster was voor mij wel een kers op de taart. Zij schrijft geweldige boeken. Ik ben fan van haar schrijfstijl en van haar verhalen. Bij deze ontmoeting, georganiseerd door Bookspot, signeerde ze mijn boek. Ook gaf ik haar ‘Oogvocht’ voor haar man (een Nederlander!, vandaar haar achternaam). Ze was geïnteresseerd en vroeg waar mijn boek over ging en beloofde het boek te geven als ze weer thuis was, in Maine. Maar ach, daar hoor ik natuurlijk nooit meer wat van 🙂
NB. Bedankt lieve Jacqueline Gortemulder voor het maken van de foto’s met Tess!

2 november: Schrijversparade in Aalsmeer.

Met 150 bezoekers was de 1e Schrijversparade een mooi succes voor de organisatie van de Schrijverstuin, Sandra & Santi. Het publiek kon kennismaken alle auteurs en dichters en vragen stellen of boeken kopen. Ook waren er voordrachten, workshops, muziek en zang, een poppenkast, gebakproeven, winacties en ga zo maar door. Ik had bijzondere ontmoetingen deze dag (…). Deze zaterdag is voor herhaling vatbaar was de conclusie. Misschien in 2020?

IMG_20191008_120146_426

8 oktober: Bezig met het schrijven van een biografie.

Ik schrijf als  nalatenschap een biografie. Een intense, emotionele maar prachtige ervaring om gesprekken te hebben met deze oudere dame. Ze is slechtziend, maar zit vol levenslust en hoop.

7 oktober: Wie doet wat? Volg het op Facebook en op Instagram! #Schrijversparade 

IMG_20191006_190652

6 oktober: Update

Helaas gaat de mini-‘wijnproeverij’ in Aalsmeer niet door na gedetailleerde afstemming met de organisatie. LET OP: Uiteraard gaat de reguliere Literaire Wijnproeverij wél gewoon door en kan erop worden ingeschreven.

17 september: Aalsmeer 2 november ‘Schrijversparade’

Een boek én een wijnproeverij?! Wil je kennismaken met dit nieuwe literaire fenomeen? Er is nog véél meer te beleven! Kom op 2 november naar de Schrijversparade In Aalsmeer. Of schrijf je in voor de eerste Nederlandse ‘Literaire wijnproeverij Oogvocht’ van vinoloog Ed Carper. Het lijkt ingewikkeld, naar je hoeft niets anders te doen dan te luisteren, proeven en te genieten van wijn en bijpassende hapjes.
Overal boekbaar in Nederland! Ed en ik komen langs op bedrijfsuitjes, eetclubs of anderszins. Hebben jullie daar ook zo’n zin in? Schrijf je in óf bel Ed Carper met jouw wensen.
https://www.carpervinum.nl/product/literaire-wijnproeverij-oogvocht-schrijversparade1

6 september: Literaire wijnproeverij ‘Oogvocht’

Wijnbeleving VIERKANT met boek

Een uniek concept en een bijzondere samenwerking met register vinoloog Ed Carper van Carpervinum. Meer informatie volgt!

16 augustus: Promotie maken is alleen maar leuk!

Miranda Jansen (stemactrice) is los gegaan op YouTube. Zie onze twee trailers: één promo en één bloopers trailer. Ook heeft ze een erg leuk blog geschreven (vind ik zelf).
Kijk ook even op LuisterboekenOnAir, daar staat nóg een interview met ons. Geïnteresseerd? Zie de volgende links:

De blog:
https://sprekendmiranda.blog/2019/08/03/amsterdamse-auteur-en-achterhoekse-stemacteur-samen-aan-de-keukentafel/

De trailer:
https://www.youtube.com/watch?v=Iszw21HMzEY&t=9s

De bloopers:
https://www.youtube.com/watch?v=0wMlw0r39sg&t=3s

Luisterboekenonair (interview + verkoop):
https://www.luisterboekenonair.nl/index.php?P=cms/pages/archief2&naam=Archief#tab-32

IMG_20190723_214116

22 juli: Auteur ontmoet stemactrice!

Audio, bloopers en een interview!
Een bijzondere ontmoeting met de stemactrice van Oogvocht. Wat wilden wij van elkaar weten? Wordt vervolgd!

Screenshot_20190626-175334

26 juni: Het luisterboek van Oogvocht is verschenen!

Screenshot_20190626-192113

Mijn uitgever feliciteerde me vandaag met het zojuist verschenen luisterboek van ‘Oogvocht’. Is het niet fantastisch? Ik ben trots op de stemactrice Miranda Jansen. Ze heeft de juiste toon en intonaties gebruikt voor mijn boek! Luister maar eens naar een fragment op Storytel en een ander fragment op Luisterrijk.
https://www.storytel.com/nl/nl/zoek-oogvocht
https://www.luisterrijk.nl/luisterboek/9789462171930/oogvocht

1 juni: Hete junidag (28°C), maar érg leuk gesigneerd!

De aanloop was gezellig bij The Read Shop, zoals van blogster Bren uit Uithoorn, vrienden, buren en onbekenden. Al zaten veel lezers ook ontspannen op het strand met dit heerlijke weer.

20190530_185516

30 mei: Signeersessie bij The Read Shop in Uithoorn!

Ik vind het geweldig dat ik op a.s. zaterdag 1 juni van 13.00-14.30 uur mijn boeken mag signeren! Ik ben aanwezig in boekwinkel The Read Shop in winkelcentrum “Zijdelwaardplein” in Uithoorn. Daarmee doe ik de aftrap van de Spannende Boeken Weken van 1 t/m 21 juni.

Screenshot_20190530-011730~3

En als je ‘Oogvocht’ koopt ontvang je het thrillergeschenk ‘Dolores’ van Thomas Olde Heuvelt GRATIS!❤️

Thema = ZOMER LEZEN🌻
:
Wil je een gesigneerd boek van mij? Ook mijn andere 2 thrillers en kinderboek zijn te koop. En je ontvangt het gratis (!) geschenk, Dolores, de thriller van Thomas Olde Heuvelt. Kom gezellig bij ons langs in de winkel! Je bent van harte welkom!♥ #The Read Shop, Uithoorn

IMG_20190518_175340

18 mei: Ontmoeting met auteur Nathalie Pagie!

Wat kan een ontmoeting met een schrijver toch fijn zijn. Een leuk gesprek, een boeksignering en ze zei zelfs ‘dag collega’, haha mijn neus ging ervan krullen.😄 Ik ben al fan sinds haar boek IJsengel, maar nu dus helemaal!  #Boekhandel Mondria, Mijdrecht

13 mei: Kan ik iets toevoegen door te schrijven?

Ik ben nog zoekende. Empowerment is een rol die mij aanspreekt. Ik kreeg in mijn werk veel energie door een team sterker te maken door vertrouwen en samenwerking. Ik hoop stiekem dat ik nu ook met mijn solitaire schrijfhobby iets kan betekenen voor anderen. Of ik mensen kan inspireren om iets buiten de eigen comfortzone te doen. Dat blijft een moeilijk punt, want dan moet ik op de kansel. De publiciteit opzoeken. Dat is dus ook buiten míjn comfortzone😉. Ik heb een lichtpuntje gezien door mij  te presenteren op de Facebookpagina van Wereldvrouwen. Het is fijn om te merken dat ik kan meedenken, steunen en tips kan geven die positief werken. Misschien is dit wat ik ermee wil: schrijven én motiveren. Hoog gegrepen? We zullen het wel zien!

11 mei: Gesponsord!

IMG_20190511_182018

Yeah! Gesponsord!😊 Heb jij de advertenties al voorbij zien komen op Facebook en Instagram? Mijn uitgeverij Village doet zijn best voor de promotie van mijn boek. Meld of LIKE je het even? Dat vinden we leuk!👍

IMG_20190510_155727_882

10 mei: Tijdelijke actieprijs vanaf €7,50!

Tijdelijk en alleen via mijn uitgever www.vandorp.net/oogvocht geldt deze actieprijs voor zowel de paperback als het e-book.

22 april: Opgedragen aan Oogheelkunde VU MC!

Het boek Oogvocht zal ik overhandigen aan prof.dr. Tan en met zijn instemming opdragen aan zijn afdeling Oogheelkunde als blijk van dank. Lees meer in het blog over het ontstaan van de titel.

14 april: LUISTERBOEK!

IMG_20190414_160649_687

Zo’n leuk nieuwtje! Er komt ook een luisterboek van Oogvocht.
De stemactrice heeft inmiddels gevraagd naar de uitspraak van Noëlle, Thierry en Rogier: op zijn Frans of op zijn Nederlands? Dit was een echte verrassing voor mij!

Boektrailer foto

7 april 2019: BOEKTRAILER!

Op YouTube is de boektrailer van ‘Oogvocht’ verschenen: klik hier.
De trailer ondersteunt de promotie van de thriller die verschijnt op 21 april bij alle verkoopkanalen en op de website van VanDorp. Je kunt je abonneren op alle boektrailers die uitgeverij Village (VanDorp) publiceert, kijk onder de video.

Screenshot_20190401-195740~2

1 april 2019: FILMRECHTEN VERKOCHT!

Hot news! Op mijn social media werd er al druk over gespeculeerd. En ik werd gefeliciteerd
Wat zou het mooi zijn geweest, als Reinout Oerlemans de filmrechten van OOGVOCHT zou hebben gekocht.
Helaas, het is niet waar. Ik moet jullie teleurstellen.
Dat er zoveel enthousiaste reacties zijn binnengekomen, doet mij goed. Misschien is een film toch niet zo’n slecht idee? Ik denk dat OOGVOCHT het waard is, dus óp de barricaden!

28 maart 2019: NIEUW – RESERVEER NU!FB ad stack reserveer

Hier is hij dan: OOGVOCHT 
Wat is hij toch mooi geworden, vinden jullie ook niet? Hij verschijnt 21 april a.s.

Ik zorg ervoor dat je een gesigneerd exemplaar krijgt direct van mijn uitgeverij, als je hem daar nu reserveert.  Klik hier dan wijst de weg vanzelf.

2 maart 2019: DE BOEKOMSLAG IS VOOR 99% GEREED

De uitgever (wie het is blijft nog even een verrassing) zet er haast achter! Geweldig, want voor de zomervakantie is OOGVOCHT dus al uit.
Het boek krijgt een verfrissende nieuwe cover. De corrector is bezig met redigeren en zet dan alle punten op de ‘i’. Daarna wordt het boek gezet en vormgegeven. Tot slot gaat hij naar de drukker. Kortom, de trein is in volle vaart.
Verschijningsdatum: april 2019 (de exacte datum volgt)

2019-03-02 (3)_LI

21 februari 2019: AUTEURSCONTRACT voor OOGVOCHT!

Wat is het jaar goed begonnen!
Zojuist heb ik een 16 pagina’s tellend auteurscontract getekend. Ik ben mijn uitgever dankbaar voor de interesse en het vertrouwen in mijn manuscript OOGVOCHT. Wie is die uitgever? Wat wordt de titel? Wanneer is OOGVOCHT verkrijgbaar?
Meer informatie volgt op deze pagina.

1 januari 2019: Lees nu een fragment uit OOGVOCHT

Het fragment is nu GRATIS uitgebreid tot 95 (!) pagina’s. Profiteer meteen en kijk bij WELKOM>Inkijkexemplaren, of klik direct -> hier!! en begin daarna gelijk met lezen als je op die pagina op de blauwe link hebt geklikt.
Bron: mijn Instagram account. – https://www.instagram.com/p/BsGhfcrHmNf/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=819ihzx8vvik

Lees nu inkijkexemplaar OOGVOCHT voor IG

21 december 2018:

Kerstkaart 2018 Int en boeken OOGVOCHTee

IMG_20181217_133855

17 december 2018: OOGVOCHT tijdens de feestdagen weer bij BRUNA

Tijdens de feestdagen is Oogvocht de cadeautip én ligt het boek prominent bij BRUNA op het Amstelplein. Dus sla je slag, want de 1e druk is nu bijna uitgekocht!

Waar gaat het boek over?

Wanneer de broer van Isis na 21 jaar weer bij haar op de stoep staat, onthult hij een groot geheim. Isis is vanaf dit jaar in gevaar. Ze hoort nu pas dat hun moeder 21 jaar geleden in Frankrijk is vermoord door hun stiefvader, de door iedereen geliefde burgemeester van het dorp Sommières. Dit is iets wat Isis voor onmogelijk houdt, omdat de man hun moeder aanbad sinds de dood van zijn vorige vrouw. Bram verdwijnt weer spoorloos.
Isis gaat op onderzoek uit, net als haar vader die destijds zijn kinderen in Frankrijk moest achterlaten door de scheiding. Als Isis voor een opdrachtgever, de Egyptische minister van Oudheden, naar Luxor vertrekt met fotografe Mira, is Bram de enige die haar kan redden door alles te vertellen wat hij weet van het duistere verleden van de burgemeester en de reden van zijn verdwijning. Isis’ verloofde Walter heeft moeite Bram nog te geloven en de klok tikt.

20180817_114929

17 augustus 2018: OOGVOCHT niet meer leverbaar uit eigen beheer

Het uitgeven in ‘eigen beheer’, zoals ik dat doe met mijn boeken, heb ik voorlopig opgeschort voor ‘Oogvocht’. Ik hoop dat ik over een tijdje kan zeggen dat ik daar goed aan heb gedaan, omdat ik met een ander traject bezig ben. Meer hierover volgt nog.
PS. Wil je nog een exemplaar? Bij de Bruna-winkel in Uithoorn (Amstelplein) is nog wat voorraad.

37086446_1014399242076432_7890856397456277504_n

14 juli 2018: Geslaagde boeklancering bij de Bruna in Uithoorn

Zowel het Bruna-team als ik zijn uiterst tevreden over het succesvolle verloop van de signeersessies. Ik had een opvallende plek gekregen bij de ingang. Buiten werden kinderen prachtig geschminkt en ze maakten de dag vrolijk en gezellig!

Meteen vanaf het begin, om half elf, meldden zich de eerste geïnteresseerden. ’s Middags was het niet anders. De tijd vloog voorbij.
Ik wil graag iedereen bedanken die langskwam, soms zelfs met bloemen, voor een gezellig praatje, de leuke vragen en natuurlijk voor het kopen van mijn boeken! Ik heb ze graag gesigneerd.
Op zondag ontving ik privé zelfs al de eerste recensies van drie supersnelle lezers: ‘Oogvocht’ was zo spannend dat ze de 280 pagina’s in één dag hadden uitgelezen. Pfff, dat is best fijn om te horen!
Voor de winactie heb ik twee winnaars getrokken. In de ochtend is OOGVOCHT gewonnen door mw. E. van Ewijk-Visser. Het boek VERMIST werd ’s middags gewonnen door mw C. Meeder. Gefeliciteerd dames en veel leesplezier gewenst!

8 juli 2018: Interview bij Radio RICK FM (herhaling: 9 juli tussen 17.00-18.00 uur)20180706_133119

Dat was best even spannend! Dit was mijn eerste interview op de radio, maar wél leuk om te doen. Ria Tammer heeft mij er prima doorheen geloodst en er iets leuks van gemaakt!
Wil je het audiofragment beluisteren? Klik dan hier én voor meer informatie daarover op mijn website.

22 juni 2018: OOGVOCHT ligt nu in de winkel!

Sinds vandaag is mijn 3e thriller OOGVOCHT te koop bij de BRUNA in Uithoorn.
Hij ligt naast mijn andere boeken, Vermist en Costa Blanca en tussen de grote thrillerschrijvers. Kijk zelf maar eens op de bijgaande foto’s 🙂

PS. Op vrijdag 29 juni komt de grotere oplage pas binnen. Wacht dus even tot die datum, dan grijp je niet mis!

13 juni 2018: BOEK signeren 14 juli

Locatie: BRUNA te Uithoorn
Tijdstip en informatie volgen binnenkort.
Volg het evenement via mijn Facebookpagina: BOEK signeren, volg hier!

1 mei 2018: PROMOTIEKAART ‘OOGVOCHT’

Hierbij presenteer ik de eerste promotiekaart van OOGVOCHT.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

9 april 2018: Het manuscript is af!

Vanmorgen heb ik het laatste hoofdstuk van OOGVOCHT op papier gezet. Ik moet zeggen, de laatste pagina’s vlogen mijn pen uit. Heerlijk!

Deze ruwe versie komt nu op 259 pagina’s, maar na het redigeren zal dit wel iets veranderen.

Op mijn vakantie (Spanje) heb ik fijn kunnen schrijven met afwisselend zon, bewolking en frisse wind. Overmorgen ga ik weer terug naar Nederland. Dan volgen de laatste werkzaamheden (redigeren, correcties aanbrengen, de boekomslag afmaken, ISBN en barcode regelen en dan gaat het manuscript naar de drukker.)
Ik ben blij met het resultaat, geef ik toe. Hopelijk mijn lezers binnenkort ook.

OOGVOCHT

22 maart 2018: Het aftellen is begonnen!

Nog 89 dagen … dan komt OOGVOCHT uit.

Op dit moment nog 50 bladzijden te schrijven. Daarna het manuscript doorlezen en wijzigen. Dan gaan de twee redacteuren het redigeren. De vele correcties ga ik dan aanbrengen. De boekomslag afmaken, d.w.z. de tekstflap schrijven. Op 1 juni naar de drukker,  een proefdruk laten maken en de laatste correcties doorvoeren. Dan … 18 juni beschikbaar!

2018-03-02 (3)

22 februari 2018:  Interview in de Schrijfglossy van Zinexprez
2018-03-02

In de uitgave van februari 2018 (Jaargang 7, nr. 1) staat een interview met mij. Tevens is een leesfragment uit ‘VERMIST’ geplaatst.

Klik op de link om het magazine te openen: Schrijfglossy, februari 2018 (ZINEXPREZ)

Zie ook de website van Zinexprez: www.zinexprez.nl

14 februari 2018: NIEUWE MEERBODE
Een leuk artikel over mijn ‘schrijverschap’ in de plaatselijke krant.

9 januari 2018: GRATIS BOEK
Interesse? Ga dan naar de Facebook pagina van Ilona van Hilst: ‘Kies je favoriete boekomslag en maak kans op een gratis boek t.w.v. €14,95. Verschijnt juni 2018. (Actievoorwaarden: geldt bij iedere 100 likes).’

2017-12-15

16 december 2017: Het verhaal van Sasja van Buuren (87 jaar) uit Uithoorn
Dit zijn twee pagina’s uit het boek ‘Wat kan ik van u leren?’. Er staan 50 mooie verhalen in van ouderen. Ik schreef mijn bijdrage na een interview met Sasja van Buuren (87 jaar), uit Uithoorn. Nu blijf ik haar bezoeken, want er is een bijzondere vriendschap ontstaan.

14 december 2017: Superbroers nu ook bij de BRUNA te Uithoorn
Mijn boeken liggen nu ook in de schappen bij de BRUNA. Met enthousiasme namen de dames van de boekwinkel BRUNA mijn boeken in ontvangst. Ook werd er een foto van mij gemaakt, die ze binnenkort op Facebook zullen plaatsen.
Note: Lees (binnenkort) meer bij het blog ‘Laatste Nieuws’

FB_IMG_1513270399136

12 december 2017: Boekpresentatie ‘Wat kan ik van u leren?’
Eindelijk was het dan zover: het eerste boek werd overhandigd aan Edward Molkenboer, de oprichter van de stichting Goed doen voor een ander.
Note: Lees meer bij het blog ‘Laatste Nieuws’

17 november 2017: Hier is-ie dan!
‘De avonturen van de Superbroers’

PROMOTIEKAART met Stichting Opkikker.Boekomslag volledig
Superbroers steunen Stichting Opkikker en doneren €1 per verkocht boek.

Nu te bestellen via www.boekenbestellen.nl.
Note: lees meer bij ‘Laatste Nieuws’ en bij ‘Inkijkexemplaren’.

15 november: Het boek ‘Wat kan ik van u leren’ is nu al te bestellen  (Verschijnt: 13 december 2017)

In het boek staan 50 verhalen van ouderen. Ik schreef het verhaal van Sasja (87 jaar), zie elders op mijn website. Drukkerij Wedding is er nu volop mee bezig. Zie hier enkele pagina’s van de vormgeving. Met de opbrengst van het boek worden koffieschenk projecten in Nederland gefinancierd voor eenzame ouderen, door Stichting Goed doen voor een ander. Zie voor meer informatie: http://www.goeddoenvooreenander.nl

10 november: Bij de drukker
Gelukt! De bestanden van ‘De avonturen van de Superbroers’ liggen nu volgens de planning bij Pumbo.nl, de drukker. De controles zijn al uitgevoerd. Volgende week woensdag ontvang ik het 1e proefexemplaar. Daarna volgt de promotie op social media. Het ‘inkijkexemplaar’ heb ik al op de website geplaatst. Ik ben er klaar voor!

Pag 99 Sam en Davy met vraagtekens 02 onnozel kijkend
Pag 99 Sam en Davy met vraagtekens 011

22 oktober: Illustraties in wording
Heb je al ingeschreven op mijn nieuwe blog? Je hoeft alleen maar je e-mailadres op te geven en je naam.
Vandaag gaat het over de nieuwe illustraties die in wording zijn. Kijk maar hiernaast 🙂

Pag 136 Davy bang 02 groen

4 oktober – 15 oktober 2017: Kinderboekenweek 2017 
SUPERBROERS (9-12 jaar) is een thriller/sprookje. Het boek past dus ook bij het thema van dit jaar: ‘gruwelijk eng’ .
(verschijnt half november bij: http://www.boekenbestellen.nl).

Thema Kinderboekenweek 2017: Klik hier
Het is altijd spannend, maar inmiddels is het thema van de Kinderboekenweek 2017 bekendgemaakt! We gaan griezelen! Brrr… Het motto is dan ook “gruwelijk eng”. Dat belooft een erg spannend weekje te worden voor jong en oud, want… je bent nooit te oud om te griezelen! Monsters, spoken, zombies, de boekhandel staat vol met spannende en griezelige boeken waarin allerlei engerds een rol spelen.

28 september 2017: De website is vernieuwd!
Een nieuwe lay-out, nieuw beeldmateriaal, dus weer een beetje opgefrist..

17 augustus 2017: 
‘En … zeg eens eerlijk… hoe vinden jullie Superbroers?’
Iedereen weet dat kinderen nu eenmaal eerlijk zijn. De mening van Mike en Milan (kleinkinderen) vond ik dus belangrijk. Gelukkig viel de speciale editie in de smaak.

Milan (9 jaar): ‘Ik vond het in het begin heel erg spannend vooral omdat er een huisje was en een man. Verder vond ik het een heel leuk boek, vooral het stukje van ‘Sam is geweldig’. Voor mij was het boek makkelijk om te lezen en ik raad het aan voor kinderen. De plaatjes waren ook super. Het mag van mij in de bibliotheek. Het is een beter verhaal dan De Kameleon.’
Mike (12 jaar): ‘Ik vond het boek leuk, spannend en soms ook wel grappig. De lettergrootte was meer voor kleinere kinderen en het verhaal voor grotere kinderen. De plaatjes zijn erg leuk. Het leukste stukje was het einde, dan gebeuren leuke dingen. Ik zou het aan andere kinderen aanbevelen, zo ongeveer 11/12 jaar.’

Nou ja, heerlijk toch zo’n reactie!  … en beter dan de Kameleon, tsjonge, ik smelt!

Note: Deze uitgave heb ik gemaakt voor hun verjaardag, met hun eigen foto’s. Dit is gedaan via Pumbo.nl en besteld via http://www.boekenbestellen.nl (met een code).
Het boek komt ook uit zonder privé-foto’s van Mike en Milan. Voor wie dus interesse heeft: er wordt hard gewerkt aan nieuwe illustraties (november/december).

17 juli 2017: ‘De avonturen van de Superbroers’ is uitgereikt!

Het boek valt gelukkig in de smaak bij Mike en Milan, die model hebben gestaan voor de Superbroers. Ze sieren de cover én er staan veel foto’s in het boek. Deze speciale uitgave is alleen voor naaste familieleden verkrijgbaar met een code (op aanvraag bij Mike en Milan of bij mij) via http://www.Boekenbestellen.nl.

28 juni 2017: De 1e proefdruk is prachtig geworden!
Ik ben zeer tevreden over de service van http://www.Pumbo.nl en de POD (Printing On Demand) mogelijkheden. Ik regel de oplage per boek. Erg handig en kosten/milieu bewust. Dit is een speciale uitgave, in een beperkte oplage, bedoeld voor de kleinkinderen. Misschien maak ik er een 2e druk van, voor een bredere doelgroep.

5 april 2017: Mijn 3e boek wordt een kinderboek
(leeftijd 10-12 jaar).
Ik ben nu halverwege. Dit boek schrijf ik speciaal voor Mike (11) en Milan (8), die gek zijn op verhalen vertellen, voorgelezen worden en zelf ook graag boeken lezen.

22 februari 2017: *** Happy! ***

Uitgeverij De Crime Compagnie heeft mijn manuscript VERMIST beoordeeld!
* aangename onderliggende spanning * gebeurtenissen met de kinderen met dementie zorgden ervoor om door te lezen * de manier is soms wat te vertellend *
(NB. alle feedback van Coby Mesman ontving ik in de kantlijn in mijn manuscript. Zó fijn!)

Daarom een compliment voor Ilse Karman die kansen geeft aan onbekende auteurs, zoals ik.
http://crimecompagnie.nl/nieuw/uitgeverij/

Hoewel dit niet heeft geleid tot het uitgeven van VERMIST, o.a. omdat het verhaal grotendeels vanuit het perspectief van de man wordt benaderd, ben ik aangenaam verrast door de leerzame feedback. Een volgend manuscript zal ik zeker opnieuw bij De Crime Compagnie aanbieden.

o-o-o-o-o-o-o-o-o

12 januari 2017: Tientallen exemplaren zijn al in de eerste weken na verschijning verkocht. De eerste reacties zijn alleen maar positief, met kleine opmerkingen om weer van te leren voor het volgende boek. Ik ben natuurlijk weer enorm blij met alle spontane reacties!

o-o-o-o-o-o-o-o-o

20 december 2016: Mijn trouwe lezers en ex-collega’s van ING hebben ook VERMIST in hun armen gesloten.

o-o-o-o-o-o-o-o-o-o

4 december 2016: Eindelijk kan ik hem laten zien …. zo trots op dit boek! Zie voor de bestelwijze bij “WELKOM” en voor een inkijkexemplaar bij “Inkijkexemplaar” in het menu.

2 december 2016: 
De boeken zijn geleverd! Ze zijn echt weer prachtig gedrukt. En … de eerste bestellingen heb ik al verstuurd. Maandag plaats ik de foto’s van mijn ‘geluksmomentjes’! 🙂

20 november 2016:
VERMIST – waar gaat het over? —–>> zie bij Inkijkexemplaren
De drukproef is geslaagd. Er ligt voor mijn gevoel een mooie paperback in het verschiet. Hopelijk vinden mijn lezers dat ook en is ‘VERMIST’, net als Costa Blanca,  goed genoeg om als een page-turner uit te lezen. En ….. de prachtige cover blijft nog even een verrassing!

10 november 2016:
Het manuscript “VERMIST” ligt nu klaar bij de drukker. De diverse ideeën voor de boekomslag zijn uitgewerkt door een designer van BoekenGilde en ik heb er nu 2 uitgekozen. Best heel lastig. Het is nu 1 week wachten op de 1e drukproef, d.w.z. een losbladig boek met de glans/mat boekomslag eromheen zodat ik kan controleren of het eruitziet zoals ik het heb bedoeld.!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

14 oktober 2016:

Een inbraak in Spanje, je gelooft het niet. Deze laptop is weg, dus mijn manuscript is weg! Alle apparatuur gestolen, paspoort, kleding. Pfff, even slikken. Maar … gelukkig is er altijd een back-up gereed, dus we zijn terug in Nederland weer vrolijk doorgegaan met redigeren.

6 oktober 2016: Ik heb besloten om Marit Dotinga weer op mijn cover te zetten! Ze doet het prachtig als ‘kinderarts Joke’ die verdwijnt op klaarlichte dag. Dé foto voor de cover zat in de speciaal voor mijn boek gemaakte fotoserie door Marit en Gonnie (haar moeder, fotografe).
Ik ben voor het boek met de laatste correcties bezig, Hans is al aan het redigeren en Bert doet de laatste fase. Het moet natuurlijk een mooie, spannende uitgave worden.

30 augustus 2016: Lekker, ik zit op bladzijde 219, morgen begin ik aan het laatste hoofdstuk en sluit af rond bladzijde 228.
Dit weekend start ik met redigeren. Dat betekent de puntjes op de ï zetten door alle fouten eruit te halen, zinnen beter laten lopen en kijken of ik de karakters consistent heb beschreven. En nog zoveel meer …. Er zit altijd veel herstelwerk in, het kan alleen beter worden door veel tijd te steken in redigeerwerk.
Daarna gaan Bert en Hans aan de slag. Hun correcties en opmerkingen ga ik beoordelen, ik zal het boek aanpassen als ik het ermee eens ben (dat is meestal wel het geval).

Gisteren belde de drukker (weer BoekenGilde, Enschede), we hebben de offerte even doorgenomen. Planning is oké, de reactie was enthousiast en ze zijn bereid om mee te denken voor een goede cover! Ik gun het dit jonge bedrijf, waar met kennis en liefde wordt gewerkt.

17 augustus 2016: Na een pauze van 3 maanden, om te herstellen van een oogoperatie, ben ik weer begonnen met schrijven. Aanbeland op pagina 179 en nog zo’n 50 pagina’s te gaan, heb ik er enorm veel zin in!
Ook de cover en de titel zijn belangrijk. Ik speur naar de beste foto’s om ideeën op te doen. Leuk werk!

De planning is dat 1 december a.s. het boek gedrukt is en beschikbaar om te bestellen.

———————-

22 maart 2016: De verhaallijnen van mijn nieuwe boek zijn klaar!
De hoofdpersoon heet Joke Stone, ze is kinderarts en ze verdwijnt op klaarlichte dag. Als er kinderen worden opgenomen in het ziekenhuis, lijkt er meer aan de hand …

De werktitel is “De kracht van dood hout”.

Het schrijven van Costa Blanca is mij erg goed bevallen. Ik ben daarom weer begonnen aan een nieuwe thriller. Het is (nog) géén vervolg op Costa Blanca.

Als alles meezit verschijnt dit boek begin juli.

Het heeft een andere opzet, de spanning bouwt zich op vanaf het begin, terwijl dit bij Costa Blanca ergens na een derde was. De nieuwe karakters gaan je hopelijk weer verbazen.

%d bloggers liken dit: